Sevgili okurlarım;  

      Günümüzün modası giyimde, kuşamda değil, Tarikatlarda, İl legal örgütlerde, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partilerde İmam yapılanmasının revaçta olmasıdır. Devletin resmi kademelerinde olan İmamlarımızı tenzili ayırarak, Siyasi Partilerin TC Anayasası ilkeleri doğrultusunda yapılanma ilkesini ve Mesleki Kurumlarla STK’ları konunun dışında tutmak gerekir.

    İmamın Kayığı;  Kürek çekmeden de rahatlıkla yol alabilen veya makam mevki gözetmez, herkes binecektir, dedikleri, halk arasında argo olarak söylenen  tabut anlamına gelen ifadelere eş değer olan Saltanat kayığı ifadeleri belki de uygun olanıdır. Diye düşüne biliriz.

       Ülkemizde yapılan,14 ve 28 Mayıs Genel seçimlerinde ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  Başkanlık döneminde üst üste alınan  mağlubiyetlerin ardından sık sık "Değişim" mesajları gündeme gelmeye başlayınca,   İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Parti içi muhalefetin kayığının imamı olarak işaret edilmeye başlandı. Bu durum CHP’nin Parti içi ve basın toplantılarına açıkça dalgalar halinde yansımaktadır. Diğer bir dalgayı ise,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında 'gizli protokol' yapıldığı iddiaları olşturmuştur.

      CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin mağlubiyeti atmosferinde,  partisinde yaşanan konularla ilgili olarak,  bir Gazetenin,  Ulusal Basın Muhabirine açıklamalar yapıyor. Gazetecinin  “İstifa edecekmisiniz?” sorusu karşısında  verdiği cevap “10 cephede yara almış bir komutan için savaşa devam eder mi? Evet, eder. Etmelidir” yanıtını veriyor. Devam ederek;  2023 Yılında sadece 6’lı masa kurmadık. 25 milyondan oluşan bir masa kurduk. Farklı renklerin “zulme karşı, diktaya karşı birleşelim” ve “Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıralım” dediği bir masaydı bu. Tüm itirazlara rağmen ısrarla üzerinde durduğum bir hedefti masa oluşumu “ diyor.  “ AK Parti yapılan 2019 yerel seçimlerinde hemen, hemen tüm metropoller de seçimleri kaybetti.” İlave ederek, “ Defalarca söylememe ve bir gazeteci olarak bunu biliyor olmanıza rağmen bir kez daha diğer sorunuzu yanıtlayayım: PKK/ PYD/YPG ve FETÖ ve İŞİD bir terör örgütüdür.” diyor.

CHP Seçim sonrası içte dalgalanmalar yaşamaktadır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisini ve Belediye Başkanlarıyla seçim sonrası yapmış olduğu yerel başkanlar  toplantısının üzerine bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Genel Başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde yok’um” dediği iddia edilmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamasında, iddiaları yalanlayarak; “Toplantıda, gelecek yerel seçim gündemi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri değerlendirmeleri yapılmış olup, tüm saygın belediye başkanlarımız düşünce ve önerilerini açıklamışlardır. Ancak, kamuoyunda yaygınlaştırılmaya çalışılani ifade kullanılmamıştır." diyor.

CHP'de yerel başkanların bir araya geldiği toplantısında, İmamın Kayığı yüzmeye çalışırken fırtına kopuyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu arasında olan gegin konuşmalardan, sızan  haberlere göre toplantıda Kerimoğlu’nun, İmamoğlu’na, “Zoom toplantısı yapmak ahlaksızlıktır.” dediği, İBB Başkanı İmamoğlu da, “Ahlaksız, sensin. Bakırköy de sokakta gezemiyorsun. Gelmiş burada konuşuyorsun” yanıtını verdiği gündeme oturuyor.  Kerimoğlu "Sizi koltuğa genel başkanımız oturttu. Siz seçimi tek başınıza kazanmadınız. Zoom toplantısı yapmak ahlaksızlıktır. Seçim kampanyasında 'Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim' demeyenler suçludur. İstanbul için önseçim yapılmasını istiyorum. Eğer önseçim yapılırsa İBB başkanlığına adayım" dediği sızıntılar arasında yerini alıyor.Haydi hayırlısı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı İmamoğlu arasında bardağı taşıran son damla "gizli toplantılar" olurken, Kılıçtar oğlunun, , " Gizli bir protokol” yaptığına ilişkin haberin yayılması haberi esen soğuk rüzgarı “Hortum’a” çeviriyor. Bu konu üzerine yalanlama, yalanlamada çıkmıyor.

CHP'yi Yerel Seçimler endişesi sarmaya başladı galiba. Başta İstanbul  “İBB” başkanlık makamını kaybetme endişesi sararken,. Kılıçtaroğlu, İmamoğlu’na “Siz ayrılır, kurultayda aday olabilirsiniz” dediği, “Sizin ayrılmanız demek, belediyeyi AKP'ye vermek demektir. Mevcut Belediye meclisinde çoğunluk Cumhur ittifakında olduğu için AKP'li bir üye belediye başkanı seçilecek. Oysa bizim İstanbul'u seçim öncesinde de AKP'ye bırakmak gibi bir durumumuz asla olmamalı.” Dediği söylenmektedir. Yapılan açıklamalarda;  “Önümüzdeki süreçte parti tüzüğümüzde köklü değişiklikler yapacağız. Önseçimlerin sağlıklı bir ortamda gerçekleşmesini zorunlu kılacağız.”deniyor.

Bir taraftan,  Türkiye Değişim Partisi CHP ye katılırken, 14-28 Mayıs’ta yapılan seçimleri sonucunda, “TİTANİÇ ”  gibi Cumhuriyetimizin kurucusu olan CHP buz Dağı’na mı çarptı? “TİTANİC” 14 Nisan 1912'de buzdağına çarpıyor. "Batmaz" denilen gemi ilk seferinde batıyor. Bu durumda,  “TİTANİC”ten pardon, CHP içerisindeki bazıları, İmamın Kayığına binerek Okyanusa açılacaklar galiba.  Allah korusun, bir Ecevit’te yok artık Cumhuriyetin ilkelerini yaşatsın.

CHP Parti Meclisi toplantısı sonrası anlaşıldığı kadarıyla, İmamın ahşap kayığının Karinası sağlam olmadığı için dalgalara dayanamaz halde olduğu, kayığın su almaya başladığı söylenmektedir.CHP’nin Siyasi kaderini galiba, “İmam” pardon, İmamoğlu yapılanması belirleyecek. Haydi Hayırlısı diyelim.  ''Sürçü lisan eylediysek affola''

   Sağlıklı yaşayın, sağlıcakla kalın.