Yunusemre’de neler oluyor dersek, yine de yazımızda olanları “Cınbız’la” ayıklayarak anlatalım. Yunsemre pazarında hakimiyete Çerçi’nin hakim olduğu denilmektedir. Diğer taraftan, acemi pazarcı çığırtkanlar dezgahların da, mallarını satamazken Çerçi köyleri dolaşarak topladığı yumurtaları kuluçkaya yatırmaya başladı bile. Bu günden itibaren günleri sayacak olursak, 21 veya 24 gün sonra civcivler çıkmaya başlar, 31 Mart akşamı civcivler Tavukların altına konmuş olarak değil, kuluçka Makinelerine konulan yumurtaların kuluçka lambasının ısısıyla, kabuklarını çatlatarak çıkmaya başlayacağı görülmektedir. Birde bizim çerçi Lokman hekim olduğu için halkın sağlığı ile ilgileniyorsa sorma gitsin derler. Çerçi mahalle sakinlerinin ve Yuntdağı (eski köyler) yeni Mahallelerin sakinlerinin ayaklarına giderek topladığı sütler kaymağını verirken, sütten mayalanan yoğurt ve peynir maya tutmaya başladı bile. Yunusemrede Marşal Yardımı, süt tozu fayda etmeyecek galiba. 

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi; Bahsettiğim “mizah-i” Çerçi vasıflarına çok uymaktadır bu konuda affına sığınarak, Sayın Yunusemre belediye Başkanı, Büyük Şehir Belediye Başkanına ince mesajlar vererek Çevre yollarını siz yapmadınız, biz başlatıyoruz sizde gelin hizmete yerinizi alın dercesine seçim çalışmalarını hızlandırarak, projelerini anlatıyor. Programı kapsamında, Manisa Bakkallar Odası, Manisa Kahveciler Odası, Manisa Lokantacılar Odası ve yöneticileri ile bir araya gelen Başkan Çerçi, Yunus Emre Kültür Parkı İrfan Meclisi’nde Güzelyurt Mahallesi Şendal Sitesi sakinleriyle buluşurken, anlattığı Uzun burun, Ak Gedik mahallesi Projeeleri ayrı özellik taşımaktaydı, Şehre yeni vizyon projeler kazandırmak için var güçleri ile çalışacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Çerçi, vatandaşların kendilerine gösterdiği ilgiden memnun olduğunu gözlemlenmektedir. 

Millet Çarşısında gerçekleştirdiği Proje tanıtım toplantısında hizmetlerini anlatırken, muhalefete hitaben, “Eleştirilere tabi tutuklar Çerçi, belediye meydanı, otoparklar, bir çok prestij proje hayata geçirdi. TOKİ ile 3000 konut yaptı. Türkiye’nin en büyük bilim merkezini yaptı. Bölgenin en büyük Hayvan barınağı Rehabilitasyon Merkezi olarak yapıyor. 100 tane spor tesisi yaptı. 9 tane taziye evi yaptı. 5 tane kafeterya yaptı. Kafeteryalar da emeklilere % 10 indirim yaptı. Yeni faaliyete geçirilecek emekliler kafeteryasında % 20 indirim uygulaması yapılacağını, Gençlere ve Öğrencilere ekonomik hizmetler sağladı. 15 tane hanım Lokali yaptı. Yaptı, yaptı, yaptı.” diye açıklamalarını sıralamış oldu.

Kendisine yapılan eleştirenlere hitaben; “Bunları şundan söylüyorum. CHP’nin genel başkanı Manisa’daydı. Biz Manisalı birisinin CHP’nin başına geçmesinden memnun olurken, konuşmasında benim ismimi ağzına almış. Şöyle diyor: “Ankara yıllarca neler, neler çektiyse, kimden çekti? Melih Gökçek’ten diyor. Yahu bu Yunusemre de bu Çerçi’den neredeyse daha beterini çekti. Bu Çerçi’yi yenmek için Yunusemre İttifakında birleşmeye ihtiyaç var” diyor, devam ederek “Yahu arkadaş senin belediyelerin bir belediye binası yapmaktan aciz. Allah bunlara akıl fikir versin. Bir de “Yunusemre’de öndeyiz. Seçimi aldık” diyorlar. Yalan söylüyorlar. Yunusemre’yi benden kurtaracakmış. Hodri meydan. Hadi bakalım el mi yaman bey mi yaman göreceğiz.”  diyerek, yola devam edeceğini belirtiyor.

Sokağın nabzına dokunduğumuz zaman, Ekonomik sıkıntıların Emekliler ve asgari ücretlerle birlikte çiftçilerimizin feryadını duymaktayız. Buna rağmen Manisa’da yaşanacak yer olarak “Yunusemre” gösterilmektedir. Belediye hizmetlerinden, Yaşlılara bakım hizmetlerinden, hasta ve yoksullara sıcak yemek dağıtımından, yaşlı ve hasta evlerinin temizliğimden, Cami ve çevre temizlikleri ile, sokak aydınlatmaları, Halk ekmek satışlarından, kafeterya ve sosyal tesisler açısından memnun olduklarını ifade etmektedirler. Hayırlısı olsun Manisa’mız ve Yunusemre halkımıza diyelim.

Sağlıklı yaşayın, sağlıcakla kalın.