74'te yapılacak bir harekat 26 yıl sonra,15 yıl söylenecek bir propagandanın nedeni olacaktı...

Dönemin başbakanı Bülent Ecevit liderliğinde Kıbrıslı Türklere karşı uygulanan baskı ve zulmü durdurmak için başlatılan "Kıbrıs Barış Harekatı"ndan dolayı ambargo sonuçları ağır olacağı kesindi.

Israrla Kıbrıs'a harekat başlatmamamızı isteyen Amerika'nın ambargo tehditlerine rağmen, kıbrıs'taki Türklere yapılan baskıyı ve zulmün son bulması için başka çözüm yolu yoktu. Ve tüm tehditlere rağmen 1974'te "Kıbrıs Barış Harekatı" başlatıldı.

Başarılı geçen hareket Amerika'nın pek de hoşuna gitmemişti. Kıbrıs Barış harekatı'ndan sonra Amerika'nın uyguladığı ambargolardan dolayı ülkede gaz yağı, akaryakıt, ayçiçek yağı gibi pek çok ürüne erişim zorluğu yaşandı. Ülkede para var ama alacak gıda ürünleri kısıtlı. 

 

Geçen zorlu zamanlardan sonra Üretim arttı,pes edilmeden çalışıldı ve ekonomik olarak adeta milletçe destan yazdık, artık ürünlerde kısıtlama yok. ve herkes istediği en temel gıda ürünleri alabiliyor. Ancak son dönemlerde özellikle 2019'dan bu yana yüksek enflasyon artışıyla beraber alım gücümüz oldukça düştü. Ekonominin kötü olduğu bu zamanda yinede 65 yaş ve üzerinin ısrarla şükredin elinizde 5 bin TL'lik telefon var demesi insanı hayrete düşürüyor. Durumun iyi olmadığını dile getirdiğimiz de ise geçmişten ibret alıp o meşhur propagandayı Söylemeye başlıyorlar... "GAZ YAĞI ALAMADIK"

Kısa sürede büyüyen bu propaganda artık günlük olarak'ta 65 yaş ve üzeri'nin ekonomiyi savunmak içinde bir klişe cümle haline geldi. İyiyi örnek alıp gelişiceğimize maalesef ki kötüyü ibret alıp vicdanımızı rahatlatıyoruz. bundan dolayı da gidişatın iyi gitmemesi kaçınılmaz olacaktır.