Her ne kadar Basında geniş yer almasa'da, burda olduklarını biliyoruz ve Gururluyuz.
Değerli okurlarım, bu hafta eleştiri yerine Manisamız'da yazdığı şiir kitaplarıyla ünlenen,Sanat dilini konuşturup, herkesin yüreğine dokunan, En iyi şair ödülü alan, Manisalı Şair Aytekin KARAPAÇA, ve yılın en iyi editörü ödülü almış Manisa'mızın sevilen Edebiyat öğretmeni Işıl SOĞUKPINAR'dan Bahsetmek istiyorum.

"Tarçın Kokulu Şiirler Aşk ve İsyan" adlı şiir kitabıyla, yazarlık macerasına İlk adımını atan Aytekin, kendisinin yakında usta yazarlar arasına girip ödül alacağına inanıyor muydu bilmiyoruz ama,iyi bir yerden şair ödülü alıp Manisamız'ı temsil edeceğini,kitaplarını okuyanların bundan şüphesinin olmadığına emindim, ve yanılmadım.
Birinci kitabıyla yazarlık becerisini gözler önüne seren Aytekin, ikinci kitabını yazıp çok daha okuyucuya ulaşmayı hedefledi ve ardından "Yüreğim Gözlerinde Kaldı" Kitabını yazdı, birinci kitabıyla gözler önüne serdiği başarıyı bu sefer katladı. Git gide insanların yüreğine dokunan şiirlerine yazmaya devam eden Aytekin üçüncü kitabını bitirmişti bile "Abelya çiçeği" evet üçüncü kitabı buydu. Dördüncü kitabını yani " Göz Yaşımın Rengi Sen" kitabını çıkarmaya hazırlanırken Yazdığı üç kitapla İmaj magazin'in dikkatini çekmeyi başardı, ardından bütün okurlarını heyecanlandıran o haber geldi, Yılın en iyi şair ödülüne layık görüldü. Evet bu gurur hepimizin. 

Peki Aytekin'in bunca zaman kahrını çeken,her konuda desteğini esirgemeyen ve en büyük yardımcısı kimdi? Tabikide değerli edebiyat öğretmeni Işıl Soğukpınar'dı. Peki sevgili Işıl soğukpınar'ın emekleri karşılıksız kaldı mı? Tabikide hayır! Oda yılın en iyi editör ödülüne layık görüldü. Bu gurur da hepimizin. Bu gurur tüm Türkiye'nin fakat en çokta Manisanındır. İster yerlisi ister yabancısı,ister sağcı ister solcu, ister Türk ister Kürt olun ama bu ödüle alkış tutmak, ve bu gururu yaşamak hepimizin hakkıdır.

Şiirin, sanatın,edebiyatın, ve felsefenin kayıp olduğu bu zamanda, bizleri her okuduğumuz şiir ile küllerinden yeniden doğmuş gibi hissettiren Sevgili Aytekin KARAPAÇA'nın Yüreğimize dokunan en önemli düşüncesi ise, Kitaplarından kazanılan gelirin tamamını Burslu öğrencilere Bağışlamasıdır. Bu güzel davranışıyla herkesin takdirini kazanan Sevgili Aytekin KARAPAÇA ve Editörlüğünü yapıp desteklerini esirgemeyen Işıl SOĞUKPINAR'a Başarılar dilerim. Ve sizi üçüncü şiir kitabı olan "Gözyaşımın Rengi Sen" şiir kitabında yer alan güzel bir şiirle baş başa bırakıyorum.

TÖVBEKAR  AŞK
Sensiz uyandım bir sabah daha, 
Elim gitti şaraba anılara, 
Gözlerim ağladı sensiz bu hayata,
Koskoca kalabalık da yalnızım!
İsyanım var zamana, İsyanım var bu hayata.

Yüreğimde yanan bir sevda Adı yok!
Karanlıkta gölgesi dahi yok,
Yarına çıkacak umudum dahi yok!
Yüreğim ölüyor Saçımı okşayacak bir el dahi yok.

Gece olunca Odamda kokun yok,
Ellerimde sakladığım resmin dahi yok,
Benim bu hayatta nefesim dahi yok!
Mevsimsiz ülke gibiyim! Sevenim çok sevdiğim yok.
Aytekin KARAPAÇA
Selam ve dua ile kalın...